Skip to content

4 Comments

 1. hallgeir fredriksen
  21. januar 2023 @ 11:01

  Jeg fikk interesse for dere gjennom å lese hva dere står for. Som småpolitisk interessert vurderer jeg faktisk medlemskap. Jeg ser særlig på distriktspolitikken dere har. Liker denne liketstanken dere har. Savner kanskje info om hvordan dere har medlemsmøter og mandatet di har.

  • Toril Bakken Kåven
   22. januar 2023 @ 09:45

   Hei Hallgeir, jeg ser at det kan være litt uklart hvordan Nordkalottfolket fungerer organisatorisk, og skal ta opp med Sentralstyret at vi må legge ut litt mer info på nettsiden. Vi er delt opp i regionlag. Det er stor variasjon i aktiviteten i regionlagene, avhengig av hva medlemmene og styret blir enige om. Samtidig ønsker vi det skal være enkelt å ta opp ting, sende en mail osv, så kan vi raskt rute problemstillinger – enten inn i organisasjonen, eller ut til de politisk valgte, avhengig av hva saken gjelder.

 2. hallgeir fredriksen
  21. januar 2023 @ 11:14

  Forstår jeg det rett når jeg leser at man ønsker likevekt mellom de forskjellige folkegrupper? Det nevnes mye samer og kvener, men jeg regner med at alle folkegruppene ligger i partiets fokus…også nordmenn?

  • Toril B. Kåven
   22. januar 2023 @ 09:48

   Hei igjen, det er helt riktig forstått. Likeverdighet mellom de tre folkeslagene i nord, er viktig for oss, og det inkluderer selvfølgelig nordmenn. Siden vi har vært lengst på Sametinget, og det også var grunnlaget for å stiftes, så ble det mye fokus på de minste kulturene rent skriftlig. Men vår politikk er klar: vi ønsker likeverdighet mellom de ulike folk, mellom de ulike næringer.

Legg igjen en kommentar